OPS oplossingen en therapieën

OPS oplossingen & therapieën

De OPS Clinic gaat samen met z'n patiënt op zoek naar de mogelijke oorzaak van klachten. De OPS analyse schept hierbij inzicht in de situatie van de patiënt. Het opstellen van adviesplan gebeurt ahv van het gepersonaliseerde rapport/verslag.

Het arsenaal van de therapeut bij OPS Clinic bestaat uit therapieën, behandelingen, orthopedische materialen, doorverwijzing of een combinatie van de vernoemde.

Een overzicht:

Therapieën & behandelingen

Orthokinetische manipulatie

Orthokinetische manipulatie is een revolutionaire methode van revalidatie, staand, bewegend en onder volledige spanning. De wijze waarop de behandelende therapeut orthokinetische behandeling(en) toepast hangt af van het type van letsel.

Spierrehabilitatie

In het geval er zich een storing voordoet in het musculoskeletale evenwicht van de patiënt kan de begeleidende therapeut ervoor kiezen om aan de slag te gaan met spierrehabilitatie.

Conventionele herstelmethodes

Naargelang de resultaten van de OPS totaalanalyse zal de therapeut aan de slag gaan met conventionele herstelmethodes, zoals:

  • kinesitherapie
  • osteopathie
  • dry needling
  • ...

Doorverwijzing

In bepaalde gevallen verwijst de therapeut de patiënt door naar een gespecialiseerde geneesheer, bvb een orthodontist...

Actieve Orthopedische hulpmiddelen

OPS Clinic kiest doelbewust voor het toepassen van ACTIEVE hulpstukken omwille van de meerwaarde voor zijn patiënt:

Actieve voetstimulatoren

In het kader van het streven naar een herstel van het musculoskeletale evenwicht beschikt de therapeut van de OPS Clinic over ACTIEVE voetstimulatoren (in tegenstelling tot passieve steunzolen) in zijn arsenaal van hulpmiddelen. Hij/zij kan deze aanbevelen als een tijdelijke of blijvende oplossing aan de patiënt.

OPS Clinic respecteert de dynamiek van het lichaam. Daarom zal ze er steeds voor kiezen om enkel en alleen met ACTIEVE hulpmiddelen aan de slag te gaan. Deze zijn uniek in hun soort en exclusief verkrijgbaar via OPS Clinic.

Voordelen van actieve voetstimulatoren:

  • Respecteren van de veerbeweging van de voet, zonder deze functie over te nemen
  • Stimuleren van de proprioceptiviteit in het lichaam
  • Stimuleren van de spierketens
  • Unieke en onvergelijkbare revalidatie van de voet

OPS Clinic beschikt zowel over op maat gemaakte oplossingen als standaardoplossingen. Raadpleeg uw OPS Clinic therapeut voor info omtrent actieve voetstimulatoren.

De patiënt die op zoek gaat naar de meest optimale steunzolen zullen wij ahv een totaalanalyse (houding én beweging) zonodig kunnen verder helpen ahv. actieve voetstimulatoren. OPS Clinic beschikt zowel over standaard inlegzolen als oplossingen 100% op maat.


Actieve tandheelkundige mondstukken

 

 

 

Afwijkingen en spanningen in het kaakgewricht kunnen de neerwaartse spierketen verstoren.
In bepaalde gevallen zal de therapeut patiënten het gebruik van actieve mondstukken aanbevelen.

 

 

 

 

Actief oogspieroefenbord

De actieve oogplank werkt op verschillende manieren in op de neerwaartse spierketen. Versterking van de oculomotorische spieren, heropvoeding van de spiercoördinatie, verbetering van de oculomotorische proprioceptie.